DNA-test vabastas aasta isa sohipoja sigitamise kahtlusest

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hans Sissas
Hans Sissas Foto: Raigo Pajula

Mullu novembris end Eesti aasta isa Hans Sissasi hüljatud salapojaks kuulutanud Rainer Kägo sellekohased väited ei saanud DNA-testiga kinnitust, Sissas nõuab, et Kägo avalikult vabandust paluks.


Esmaspäeval sai Sissas kätte kohtueksperdi arvamuse: «DNA analüüsi tulemuse alusel arvan, et Hans Sissas ei saa olla Rainer Kägo bioloogiline isa,» kirjutab Võrumaa Teataja.

«Kolm kuud olin šokis. Televisioon, ajalehed, raadio - kõik rääkisid iga päev,» meenutas Sissas mullusele isadepäevale järgnenud aega.

Pärast Sissasi aasta isaks tituleerimist puhkenud skandaalile lisas õli tulle tema soovimatus korraldada põlvnemise tuvastamiseks DNA-test.

Et Kägo pöördus detsembris tuvastamisnõudega kohtu poole, ei olnud Sissasil teist valikut, kui oma proov testiks loovutada.

Nüüd, kui Kägo väited on ümber lükatud, ootab ­Sissas, et mees temalt avalikult vabandust paluks ning teeks seda nendes meediakanalites, kus ta mullu novembris süüdistustega lagedale tuli.

«Ei oska seda probleemi kommenteerida, kuna minul sellekohane info puudub,» ütles Rainer Kägo. «DNA-ekspertiisi akti pole mulle edastatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles