Egiptuse kohus: parlament tuleb ikkagi laiali saata

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõjaväenõukogu toetajad protestisid presidendi otsuse vastu tühistada kõrgema konstitutsioonikohtu otsus saata islamistide enamusega parlament laiali.
Egiptuse sõjaväenõukogu toetajad protestisid presidendi otsuse vastu tühistada kõrgema konstitutsioonikohtu otsus saata islamistide enamusega parlament laiali. Foto: SCANPIX

Egiptuse kõrgem konstitutsioonikohus teatas vastuseks president Mohamed Morsi otsusele, mis tühistas kohtu varasema otsuse saata parlament laiali, et kõik nende otsused on lõplikud.

Konstitutsioonikohtu teatel on kõik nende otsused siduvad ja lõplikud ning seega tuleb parlament siiski laiali saata, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Egiptuse president Mohamed Morsi eilne seadlus tühistas kõrgema konstitutsioonikohtu otsuse saata islamistide enamusega parlament laiali. Moslemi Vennaskonnast pärit presidendi hinnangul peab parlamendi praegune koosseis tööd tegema, kuni valitakse uus.

Seda saaks aga teha 60 päeva jooksul pärast uue põhiseaduse vastuvõtmist ehk tõenäoliselt aasta lõpu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles