Floridas hammustas alligaator teismelisel käe otsast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika alligaator.
Ameerika alligaator. Foto: SCANPIX

Floridas sööstis vähemalt kolme meetri pikkune alligaator jões ujuva teismelise poole ja hammustas poisil alates küünarnukist parema käe otsast, ütlesid ametivõimud täna.

17-aastane Kaleb Langdale jäi pärast eilset Caloosahatchee jõel toimunud rünnakut ellu. Ohvitserid tapsid alligaatori ja said teismelise käe kätte, kuid arstidel ei õnnestunud seda tagasi õmmelda, vahendas ABC News.

«Me leidsime looma, kes ründas poissi,» ütles Florida looduskaitse esindaja Jorge Pino. «Meil õnnestus alligaator tappa ja lahti lõigata, et käsi kätte saada. Seejärel toimetasime jäseme haiglasse lootuses, et arstidel õnnestub see tagasi õmmelda.»

Pino sõnul oli alligaator umbes 3 kuni 3,4 meetri pikkune.

Teismeline viidi Fort Myersi haiglasse. Tema sõbrad ütlesid telejaamale WBBH, et kuigi kätt ei õnnestunud tagasi õmmelda, on Langdale heas tujus.

Pino sõnul on alligaatorid praegusel paaritumishooajal väga aktiivsed, mis teeb nad agressiivsemaks ja nad võivad rünnata kõiki vees liikuvaid olendeid.

Siiski lisas ta, et seda juhtub Floridas väga harva, kui alligaatorid inimesi ründaksid. Eelmise aasta kohaliku aruande järgi on alates 1948. aastast alligaatorid hammustanud 224 inimest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles