Politsei hoiatab Leedu numbritelt helistavate petiste eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politseile on tänase päeva jooksul teada antud viiest juhtumist, kus vene keelt kõnelev mees helistab Leedu suunakoodiga (+370) numbrilt, väidab, et on politseist ning küsib «liiklusõnnetuse kahjude hüvitamiseks» või muul sellisel ettekäändel raha.

Politsei palub kõigil, kes sellise kõne on saanud, pöörduda viivitamatult politseisse. Kindlasti ei tohi mingil juhul sellistele rahaküsimistele kuidagi reageerida ega midagi kellelegi maksta, rõhutavad korrakaitsjad.

Petuskeem on väga sarnane möödunud suvel kasutatuga, kus petised helistasid suvalistele telefoninumbritele ning väitsid, et kõne vastuvõtnu lähisugulane on põhjustanud liiklusõnnetuse ning soovitasid «asja unustamiseks» maksta sadadesse eurodesse ulatuvaid summasid. Usutavuse tõstmiseks on antud toru hetkeks ka näiteks kõne vastuvõtja pojana esinevale inimesele. Summad on palutud toimetada sularahas kokkulepitud kohta.

Tänavuste juhtumite puhul, millest politseile teada on antud, on inimesed käitunud õigesti ning pole küsitud rahasummat maksnud. Tänavu on politsei selliseid teateid saanud kokku kümmekond ning helistatud on valdavalt vene keelt kõnelevatele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles