Euroopa ootab Gruusialt suhete parandamist Venemaaga

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benita Ferrero-Waldner.
Benita Ferrero-Waldner. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjon julgustas täna Gruusia peaministrit Nika Gilaurit jätkama riigis demokraatlikke reforme ja taastama dialoog Venemaaga.


Euroopa Komisjoni välissuhete ja Euroopa naabruspoliitika volinik Benita Ferrero-Waldner ütles pärast kõnelusi vastse Gruusia valitsusjuhiga, et euroliit toetab Gruusiat nii finantsiliselt kui ka poliitiliselt, vahendas AFP.

«Me soovime jätkuvalt toetada suurte väljakutsete ees seisvat Gruusiat tugeva praktilispoliitilise abiga,» ütles eurokomisjoni volinik ning kinnitas, et Euroopa Liit ei tunnusta Gruusiast lahku löönud piirkondade Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvust.

«Meie jaoks on tegemist Gruusia territooriumiga, kuid samal ajal on oluline alustada dialoogi Venemaaga,» lisas Ferrero-Waldner.

Ferrero-Waldneri sõnul on oluline, et Gruusia jätkaks seniste demokraatlikke reformide läbiviimist.

Möödunud kuul Gruusia viiendaks peaministriks riigipea Mihheil Saakašvili ametiajal saanud Gilauri on kinnitanud, et kavatseb keskenduda Gruusia territoriaalse terviklikkuse taastamisele, ülemaailmse majanduskriisi mõju vähendamisele ja demokraatlike reformide elluviimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles