Kohus lükkas Tõmošenko apellatsiooni arutamise taas edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed Kiievis möödumas vangistatud Ukraina opositsioonijuhi Julia Tõmošenko plakatist.
Inimesed Kiievis möödumas vangistatud Ukraina opositsioonijuhi Julia Tõmošenko plakatist. Foto: SCANPIX

Ukraina ülemkohus lükkas täna kuu võrra edasi ekspeaministri Julia Tõmošenko apellatsiooni arutamise.

Tõmošenko on kaevanud edasi mulluse kohtuotsuse ta võimuliialduse eest seitsmeks aastaks vangi mõista. Kohtunik Stanislav Mištšenko ütles täna, et edasilükkamist taotles prokuratuur ning järgmine istung toimub 16. augustil, vahendas AFP.

Tõmošenko tänasel kohtuistungil ei osalenud, sest viibib haiglas ränga seljavalu pärast. 51-aastane endine oranži revolutsiooni juhtfiguur on keeldunud laskmast end ravida või puudutada Ukraina arstidel, sest kardab enda mürgitamist.

Mištšenko teatas, et tahab näha arstlikke andmeid opositsioonijuhi tegeliku tervisliku seisundi kohta, enne kui kaasust edasi menetleb.

Varem on kohus kassatsioonikaebuse arutamist kaks korda edasi lükanud ning see on valmistanud pettumust Tõmošenko advokaatidele, kes soovivad kaasuse viia Euroopa Inimõiguste Kohtu ette. Seda ei saa nad aga teha enne, kui Ukrainas on kõik kohtuinstantsid läbi käidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles