Afganistani president tegi Talibani liidrile ettepaneku presidendiks kandideerida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani president Hamid Karzai.
Afganistani president Hamid Karzai. Foto: SCANPIX

Afganistani president Hamid Karzai saatis täna Talibani liidrile Mullah Omarile sõnumi, et ta lõpetaks tema USA toetatud valitsuse vastu võitlemise, sel juhul antakse talle võimalus presidendiks kandideerida.

Mullah Omar on olnud jooksus alates 2001. aastast, kui USA tema režiimi kukutas. Ta on üks maailma kõige tagaotsitumaid inimesi ja juhib Talibani mässulisi, kes üritavad Karzaid presidendi kohalt tõugata, vahendas The Telegraph.

Karzai on korduvalt soovitanud Omaril ja teistel Talibani võitlejatel lõpetada tema valitsuse vastu võitlemine ja nõustuda rahumeelse integratsiooniga ühiskonda.

«Mullah Mohammad Omar võib naasta Afganistani ükskõik millal. Ta võib luua enda jaoks poliitilise ametikoha juhul, kui ta tulirelvad maha jätab,» ütles Karzai. «Ta võib koos oma sõpradega tulla ja luua oma erakonna, teha poliitikat, valimisteks üles seada oma kandidatuuri. Kui inimesed hääletavad tema poolt, võib ta riigijuhtimise enda kätte võtta.»

Taliban on korduvalt keeldunud Karzai rahupakkumistest ja selle aasta alguses hoidis eemale kõnelustelt Ühendriikidega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles