Abituriendid vaidlustasid riigieksami tulemusi mullusest vähem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eksamil.
Eksamil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigieksamite tulemusi apelleeriti tänavu tunduvalt vähem kui eelmisel aastal, enamik apelleeritud tulemusest jäi muutmata.

Käesoleval aastal laekus riigieksamite tulemustele 376 apellatsiooni. Seda on tunduvalt vähem kui 2011. aastal, mil saabus 514 apellatsiooni, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Apellatsioonide lahendamise käigus tõsteti 71 ja langetati 22 eksami tulemust. 283 korral jäi eksamitulemus muutmata. Haridus- ja teadusministeerium on alati hoiatanud, et apelleerimise tulemusena võib eksamihinne ka alaneda, seepärast tuleb eksamitulemust vaidlustades olla endas kindel. Kõige enesekindlam oli noormees, kes apelleeris matemaatikaeksami 99 punktilist tulemust. Eksamitöö läbivaatamise järel tõsteti tema tulemust ühe punkti võrra.

Haridus- ja teadusministeerium juhib tähelepanu sellele, et noortel oli raskusi apellatsioonide korrektse esitamisega. Apellatsiooniavaldus peab olema omakäeliselt või digitaalselt allkirjastatud. Paljud praegused koolilõpetajad ei osanud kasutada digitaalallkirja, mistõttu jäid mitmed apellatsioonid menetlusse võtmata. Osa apellatsioonide tulemuse edastamine viibis, sest apellatsioonile oli lisatud ebatäpsed andmed.

Riigieksamite kohta laekunud apellatsioonide arv, sulgudes eelmise aasta apellatsioonide hulk:

ajalugu 27 (15); bioloogia 52 (36); eesti keel 137 (226); eesti keel teise keelena 28 (49); füüsika 4 (10); geograafia 25 (25); inglise keel 13 (12); keemia 9 (8); matemaatika 47 (83); vene keel 9 (31); ühiskonnaõpetus 25 (18); saksa keel 0 (1).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles