Portaal: Romney kaalub asepresidendikandidaadina Condi Rice'i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine USA välisminister Condoleezza Rice tänavu aprillis.
Endine USA välisminister Condoleezza Rice tänavu aprillis. Foto: SCANPIX

Spekulatsioonid selle üle, kelle võtab USA vabariiklane Mitt Romney oma asepresidendikandidaadiks, kogusid eile hoogu, kui mõjukas portaal nimetas ühe arvestatava nimena üllatuslikult Condoleezza Rice'i.

Romney on potentsiaalseid asepresidendikandidaate vaaginud mitu kuud ning teeb oma valiku teatavaks hiljemalt augustis enne vabariiklaste parteikongressi. Seni on USA meedia maininud juhtivate kandidaatidena senaator Rob Portmanit ja esindajatekoja liiget Paul Ryanit, kuid vabariiklaste leeris traditsiooniliselt head siseinfot omav portaal The Drudge Report kirjutab, et ka Rice on nüüd nn asepresidendinimekirja etteotsa tõusnud, vahendas AFP.

Rice oli USA välisminister George W. Bushi ajal ning teda on korduvalt mainitud kui Romney võimalikku asemikku tänu oma välispoliitilisele pagasile ja tõsiasjale, et ta on mustanahaline naine. See võib aidata vabariiklastel võita hääli kahes olulises valijarühmas, mis praegu eelistavad president Barack Obamat.

Samas seostub Rice siiani paljudele ebapopulaarse Bushi ajastuga, eriti kuna ta oli otseselt seotud Iraagi sõja planeerimisega.

Rice on korduvalt öelnud, et ta ei soovi poliitikasse naasta, sest naudib professoriks olemist Stanfordi ülikoolis Californias.

Drudge Report märkis, et temast sai tõsine pretendent asepresidendi kohale mõne nädala eest, kui ta kaitses ühel Romney korraldatud üritusel Utah' osariigis USA juhtivat rolli maailmas. Publik aplodeeris tema esinemisele püstijalu aplodeerides.

«Kõik lahkusid, tema nimi huulil,» kirjutas portaal, ühtegi tsitaati ega allikat uudis ei sisaldanud.

Portmani ja Ryani kõrval on võimalike asepresidendikandidaatidena mainitud ka senaator Marco Rubiot, New Jersey kuberneri Chris Christiet, Lõuna-Carolina kuberneri Nikki Haleyt, New Mexico kuberneri Susana Martinezt, Virginia kuberneri Bob McDonnellit, Minnesota endist kuberneri Tim Pawlentyt ja Louisiana kuberneri Bobby Jindalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles