Estcoy sulges järjekordse kontrollpunkti

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-13 mullu sügisel lennukis teel Tallinnast Helmandisse.
Estcoy-13 mullu sügisel lennukis teel Tallinnast Helmandisse. Foto: mil.ee

Afganistanis Helmandi provintsis teeniv Eesti jalaväekompanii sulges eile oma vastutusalal kontrollpunkti Limbang ja andis sealse majapidamise üle kohalikele elanikele.

Estcoy-14 ülem major Eero Aija ütles, et kontrollpunkti sulgemine näitab, et kompanii on oma tegevusega suutnud tagada piisava julgeoleku.

«Me ei pea enam selles külas ISAFi kohalolekut hoidma, vaid saame toetuda kohalikule politseile ja armeele,» selgitas Aija.

Limbangi sulgemine annab eestlastele täiendavad võimalused tegutseda asukohtades, kus julgeolekuolukord pole nii hea ja suruda mässulised välja ka sealt, kuhu siiani ei ole koalitsioonijõud ulatunud.

Estcoy-14 ülem lisas, et eelmised kompaniid on teinud head tööd ja suutnud julgeolekuala laiendada ning praegune kompanii on seda olukorda hoidnud.

«Kuigi sulgeme Limbangi, siis patrullid külastavad seda piirkonda jätkuvalt ning toetavad kohalikku elanikkonda ja politseid julgeoleku tagamisel,» lubas Aija.

Lahingugrupi pioneerid võtsid kontrollpunktis maha kõik sealsed kindlustused ja valdus antakse kohalikele elanikele tagasi samas seisukorras nagu see oli kontrollipunkti rajamise hetkel.

Kontrollpunkti Limbang rajas jalaväekompanii Estcoy-12 eelmisel suvel.

Alates maist tagab kohalikele elanikele Helmandi provintsis turvalist elu jalaväekompanii Estcoy-14, keda toetab Camp Bastionist logistiline toetuselement NSE-13.

Praegu teenib NATO juhitud Rahvusvaheliste Julgeolekutagamisjõudude koosseisus Afganistanis ligi 150 Eesti kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles