Autopomm tappis afgaani naisametniku

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani naiste meeleavaldus pärast hiljutist väidetavalt abielu rikkunud naise hukkamist Parwani provintsis.
Afganistani naiste meeleavaldus pärast hiljutist väidetavalt abielu rikkunud naise hukkamist Parwani provintsis. Foto: SCANPIX

Täna Afganistanis Laghmani provintsis plahvatanud autopomm nõudis kohaliku naisteasjade ametniku elu ning põhjustas tõsiseid vigastusi tema abikaasale ja tütrele, teatab AFP.


«Laghmani provintsi naisteasjade direktor Hanifa Safi mõrvati tema auto külge kinnitatud magnetpommiga,» teatas provintsi politseijuht Abdul Rahman Sarjang. «Tema tütar ja abikaasa koos nelja möödujaga said viga.»

Laghmani provintsivalitsuse pressiesindaja Sarhadi Zwak süüdistas rünnakus Talibani mässulisi.

Vaid mõned päevad tagasi ilmus internetti video, millel Taliban hukkas Parwani provintsis abielurikkumises süüdistatud naise.

Aastatel 1996-2001 Afganistani valitsenud Taliban oli kurikuulus naiste rõhumise poolest. See, et pomm oli kinnitatud Safi auto külge, paistab viitavat, et rünnaku korraldajate eesmärgiks oli just tema tapmine.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles