Ringkonnakohus jättis Raide ja Kortsu vahi alla

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Korts ja Leon Glikman
Tõnu Korts ja Leon Glikman Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ringkonnakohus jättis täna nn Ivo Parbuse pistisesüüasjas  vangistatud Tallinna endise linnametniku Aleksander Raide ja ärimees Tõnu Kortsu vahi alla.

Kohus ei rahuldanud advokaatide taotlusi vabastada Aleksander Raide (63) vahi alt elektroonilise valvega ning Tõnu Korts (38) kautsjoni vastu, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Juuni lõpus vabanes vanglast samas kriminaalasjas Tallinna Farmaatsiatehase juht Raivo Unt (50), kuna talle pistiseandmise eest mõistetud kolme kuu pikkune vangistus sai kantud. 

Juuni keskel jättis riigikohus jõusse ringkonnakohtu määruse, millega jäeti nn Ivo Parbuse kriminaalasjas süüdimõistetud meeste vahistamine muutmata.

Mai lõpus leidis ringkonnakohus, et nende süüasjas esitatud kaebusi ei ole võimalik enne arutada, kui riigikohus on võtnud seisukoha nende vahistamise põhjendatuse kohta.

Harju maakohus mõistis niinimetatud Parbuse pistiseasjas kõik süüdistatavad 30. märtsil süüdi ja mõistis neile reaalsed vangistused 3 kuud (Unt), 4,5 kuud (Toivo Susi ja Raide), 5 kuud (Korts ja Elmar Sepp) ja 2,5 aastat (Parbus). Ainsana võis kohtusaalist vabana lahkuda Peeter Palusaar, kellele määratud 5 kuud ja 22 päeva vangistust loeti eelvangistuses viibitud ajaga kantuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles