Hiiumaale tulevad esimesed neli tuulikut

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulegeneraator
Tuulegeneraator Foto: Tairo Lutter

Kõrgessaare vallavalitsus algatas veebruaris detailplaneeringu, mis võib tuua esimesed neli tuulegeneraatorit Kiduspe külla.


Ajal, mil Hiiumaa hiigeltuuleparkide vastu allkirju kogutakse, soovib Mainori kõrgkooli õppekeskuse saarele toonud Toomas Saal oma Kõrgessaare vallas Kiduspel asuva suvekodu maadele püstitada neli väikest tuulegeneraatorit, kirjutab Hiiu Leht.

Vallavalitsus algatas Tooma kinnistul detailplaneeringu 26. veebruaril, ilma klauslita hinnata tuulegeneraatorite keskkonnamõju, seda vaatamata keskkonnaameti soovitusele see siiski teha.

Vallavanem Jaanus Valk ütles, et vald ei pidanud keskkonnamõju stateegilise hindamise algatamist vajalikuks, kuna tuulegeneraatorid on nii väikesed.

Keskkonnaameti Hiiu, Lääne ja Saare regiooni keskkonnakorralduse spetsialist Kai Vahtra ütles, et amet peab KSH koostamist vajalikuks, kuna neli koos tiivikuga kuni 20 m kõrgust tuulegeneraatorit võimsusega kuni 10 KW ehitatakse otse keset küla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles