Hiiumaa omavalitsused toetasid Riho Rahuoja saamist maavanemaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Rahuoja
Riho Rahuoja Foto: Toomas Huik

Hiiumaa Omavalitsuste Liit toetas reedel Riho Rahuoja kandidatuuri maavanema kohale ja kiitis tema asumise maakonna etteotsa ühehäälselt heaks.

Regionaalminister Siim Kiisler tutvustas reedel Hiiumaa omavalitsusliidule Rahuoja kandidatuuri. Omavalitsusliit leidis kohtumisel, et Rahuoja kandidatuur maavanema kohale on vastuvõetav. «See oli omavalitsusjuhtide ühine seisukoht, hääletamist keegi ei nõudnud,» ütles Kärdla linnapea Georg Linkov BNSile.

Rahuoja lubas kohtumisel, et ta tahab maavanemana teha koostööd kõigi Hiiumaa omavalitsustega ja kuulata otsuste tegemisel ära kõik osapooled. Ta avaldas lootust, et saab Hiiu maavanemana tööle asuda juba augusti alguses.

Regionaalminister Siim Kiisler ütles kolmapäeval BNSile, et esitab pärast omavalitsuste arvamuse ärakuulamist kandidaadi ametisse nimetamiseks valitsusele. Valitsus nimetab maavanema regionaalministri ettepanekul ametisse viieks aastaks. Kiisler tegi juunis sotsiaalministeeriumi asekantslerile Riho Rahuojale ettepaneku kandideerida Hiiu maavanemaks ja Rahuoja võttis selle vastu.

Rahuoja on varem pikalt Hiiumaal õpetajana töötanud ning elab seal praegugi. Ta töötab praegu sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantslerina. Äriregistri andmetel Rahuoja ühtegi erakonda ei kuulu.

Tänavu 1. veebruaril lahkus ametist senine Hiiu maavanem Hannes Maasel. Ametist vabastamise põhjuseks oli koostöö mittelaabumine regionaalminister Siim Kiisleriga.

Kiisleri hinnangu kohaselt oli Maaseliga koostöö mittelaabumise põhjus erinev arusaam maavanema rollist ja vastutusest Hiiu maavalitsuse juhtimisel, mis takistas maakonna terviklikku ja tasakaalustatud arengut.

Hiiumaa Omavalitsuste Liit pöördus korduvalt regionaalministri poole, avaldades arvamust, et Hannes Maaseli jätkamine Hiiu maavanema ametipostil pärsib oluliselt edasist Hiiumaa kui terviku ühtset ja dünaamilist arengut. Peamiselt heitsid omavalitsused Hannes Maaselile ette, et ta ei olnud initsiatiivikas maakonna arendustegevuste käivitamisel ja ei suutnud erinevate osapooltega koostööd teha.

Kuni uue maavanema ametissenimetamiseni täidab Hiiu maavanema kohuseid maasekretär Piret Sedrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles