Aktsiisi maksmisest keeldunud autojuht istus piiripunktis 60 tundi söömata-joomata

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toll
Toll Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

«Istusin piiripunktis nii kaua, et kukkusin kokku,» rääkis piiripunktis bensiiniaktsiisi maksmisest keeldunud sõidukijuht Janis, kes oli 60 tundi söömata-joomata.

«Seaduses on kirjas, et paagis oleva kütusega võin sõita sihtkohta aktsiisi maksmata,» rääkis Janis, kelle sõnul oli tema sihtkoht Riia, kuid toll seda ei uskunud, kirjutab Õhtuleht.

Küsimusele, mis dokumendi peab esitama, et tõestada Riiga sõit, ei olevat osatud vastata.

Kokku olevat mees piiripunktis söömata-joomata olnud 60 tundi, mistõttu tuli talle kutsuda kiirabi.

Toll on viimasel ajal võtnud ette Venemaalt kütust toovad isikud ning maksustab lisakütuse sõidukis.

Seetõttu tasub meenutada, et mootorsõidukiga Eestisse saabumisel on lubatud aktsiisivabalt kaasa tuua mootorsõiduki sihtkohta jõudmiseks vajalikus koguses mootorikütust, mis on mootorsõiduki standardses kütusepaagis (sh veemootorsõiduki standardses kütusepaagis) ja mida kasutatakse ainult selles samas mootorsõidukis.

Lisaks standardses kütusepaagis olevale kütusele ühe päeva jooksul esmakordsel Eestisse saabumisel kuni 10 liitrit kütust mootorsõiduki kohta samas mootorsõidukis tarbimiseks

Aktsiisivaba mootorikütust tohib kasutada vaid sõidukis, millega kütust sisse veeti, ning keelatud on kütuse sõidukist väljavõtmine või selle igasugune üleandmine. Aktsiisivabastust ei kohaldata, kui sõiduki valdaja tegevusest ilmneb, et kütust veetakse sisse kaubanduslikul eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles