G4S juht vabandas Londoni olümpiamängude turvameeste nappuse eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid Londoni olümpiastaadioni juures.
Sõdurid Londoni olümpiastaadioni juures. Foto: SCANPIX

Briti turvafirma G4S palus vabandust selle eest, et firmal ei jätkunud töötajaid, täitmaks 2012. aasta olümpiamängude korraldajatega sõlmitud lepingut.

«Me oleme sügavalt pettunud, et firma ei saanud täita lubadust saata olümpiamänge turvama 10 000 töötajat,» Nick Buckles ütles BBC-le. Tema sõnul oli operatsioon «tohutu ettevõtmine», mis hõlmas «erakordselt keerukat värbamisoperatsiooni» mitmes etapis.

Buckles ütles, et ettevõttel on valmis 4000 töötajat, kes on saanud väljaõppe ja läbinud kontrolli ning saanud vormiriided ja juhtnöörid. Ühtlasi tegeleb firma veel 9000 tööotsijaga.

Turvaaukude lappimiseks on olümpiamängudele appi kutsutud umbes 3500 Briti sõdurit, kellest osa on äsja Afganistanist naasnud.

Personalinappus tuli ilmsiks alles siis, kui enne mänge hakati täies mahus sulgema staadionit ja veekeskust. G4S kinnitas veel kolmapäeval, et suudab vajaliku personali hulga tagada, kuid neljapäeval pidi siseminister Theresa May juba vastama seadusandjate vihastele küsimustele.

Julgeolek on olümpiamängudel olnud erakordselt tähtis alates 1972. aasta Müncheni olümpiamängudest, kus terrorirünnakus tapeti 11 Iisraeli sportlast ja treenerit. Briti võimud kavatsevad kehtestada «rangeid» turvameetmeid, mis tähendab, et rünnak on «erakordselt tõenäoline».

Päev pärast olümpiamängude korraldamisõiguse saamist – 7. juulil 2005 – korraldasid neli suitsiiditerroristi Londoni ühistranspordis rünnakud, mis nõudis kokku 52 inimese elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles