Majandusministeerium: võimalusel tuleks soetada mitmeotstarbeline laev

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316.
Mitmeotstarbeline laev EVA-316. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium toetab siseministeeriumi seisukohta, et võimalusel tuleks edaspidi soetada mitmeotstarbeline laev.

Riigil on adekvaatse reostustõrje võimekuse omamine võimalik juhul, kui kõik riigi laevastikud omavad vastavat võimekust, seisab siseministeeriumi kirjas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile.

«Uute laevade soetamisel peaks kindlasti kaaluma võimaluse korral reostustõrje võimekuse lisamist lisaks põhifunktsioonile,» leiab siseministeerium, kes palub tõsiselt kaaluda, et ka uue jäälõhkuja soetamisel oleks üheks funktsionaalsuseks reostustõrje funktsionaalsus.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi avalike suhete nõunik Rasmus Ruuda kinnitas Postimehele, et ministeerium toetab siseministeeriumi seisukohta, et võimalusel tuleks soetada mitmeotstarbeline laev, kuna see suurendab nende kasutusvõimalusi ja tasuvust, eriti jäämurdmise vabal perioodil.

«Samas on raske öelda, kas kõik riigile kuuluvad laevad saavad olema mitmeotstarbelised, kuna paljudel juhtudel ei ole see lihtsalt tehniliselt võimalik,» lisas ta. «Või on otstarbekas ühendada mingid muud funktsioonid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles