Kattel: ESMi puudutav riigikohtu otsus võib jääda inimestele segaseks

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Kattel
Rainer Kattel Foto: Tallinna Tehnikaülikool

TTÜ professor Rainer Katteli hinnangul tegi riigikohus ESMi osas õige ja mõistliku otsuse, kuid ta lisas, et selle põhjendused võivad tavakodanikele jääda segaseks ja vajavad seetõttu selgitamist.

Kattel rääkis, et poliitikud peaks võtma Eesti rolli Euroopas ja Euroopa edasise integreerumise südameasjaks ning viima arutelud oluliselt laiemapõhjaliseks, vahendab ERR Uudised.

Katteli hinnangul ei ole ESMi puhul Eesti põhiseaduslikud küsimused tegelikult väga teravad, vaid pigem on oluline, milliseks kujuneb tuleviku Euroopa juhtimine ja valitsemine, nii finants-, fiskaal- kui laiemalt majandusküsimustes.

Riigikohus otsustas eelmisel nädalal, et ESMi alusleping ei ole põhiseadusega vastuolus.

Kattel rääkis, et kindlasti oleks vajalik riigikohtu otsus tavakodanikele mõistetavalt lahti seletada ja ühtlasi edasi minna küsimusega, millisena me üldse tahame näha Eesti riigi suhet integreeruva Euroopaga.

«See on tõenäoliselt järgneva kümnendi kõige olulisem küsimus Eesti riikluse arengu seisukohalt,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles