Lukas on emakeeletundide toetajatele järele andmas

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Lukas
Tõnis Lukas Foto: Peeter Langovits.

Haridusminister Tõnis Lukas lubab oma tänases Postimehe arvamusloos, et uue kooliseadusega vähendatakse emakeele ja kirjanduse kohustuslike tundide arvu võrreldes teiste ainetega vähem.


«Pärast mitmete arvamuste ärakuulamist ja arutelu Tartu koolide emakeeleõpetajatega leidsin, et eesti keele ja kirjanduse kohustuslikku tunnimahtu tuleb teiste ainetega võrreldes vähem vähendada. Selle ettepaneku teen ma ka riigikogu menetluses olevasse gümnaasiumi tunnijaotusplaani,» kirjutab Lukas.

Haridusminsiteeriumi pressiesindaja Asso Ladva ütles Postimees.ee'le, et minister kohtub selles küsimuses esmaspäeval asjaosalistega ning teisipäeva hommikul saab asjaoludest selgemalt rääkida.

Lukas kirjutas täna, et tema kava järgi ei kahaneks eesti keele kursuste maht gümnaasiumiklassides praegusega võrreldes üldse, kirjanduse kohustuslike kursuste arv oleks senise kuue asemel viis.

«Emakeele osakaal õppekava mahust sellega muidugi kasvab, sest üldine kohustuslik maht väheneb 72-lt kursuselt 63-le peamiselt teiste ainevaldkondade arvelt. Aga valikutega on koolil ja õpilasel huvi korral võimalik neid kahanemisi kompenseerida,» märgib Lukas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles