Põhja-Korea süüdistab lõunanaabrit ja USAd riigivastases tegevuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyongyangis Kim Il Sungi auks püstitatud kuju.
Pyongyangis Kim Il Sungi auks püstitatud kuju. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea süüdistas täna Lõuna-Koread ja USAd väejooksikute kasutamises, et hävitada nende surnud juhtide auks ehitatud kujusid ja monumente, vahendas AFP.
 

Põhja-Korea sõnul arreteeriti täpsustamata arv «reetureid», sealhulgas Lõuna-Koreasse põgenenud põhjakorealasi, kes kavatsesid lõhkuda kujusid ja monumente.

Lõuna-Korea luure värbas väejooksikuid ning aitas neil Põhja-Korea ühiskonda sulanduda, ütles Põhja-Koreas asuv isamaa rahumeelse taasühendamise komitee riigimeedia vahendusel.

«Oma kodumaa reetnud väejooksikud tunnistasid, et USA ja lõunanaabri luureagentuur ostsid nad ära sabotaažiks ja Põhja-Korea riigi au haavavateks tegevusteks,» öeldi teadaandes.

Komitee sõnul on olemas tõendid, mis näitavad USA osalust Põhja-Korea vastases vandenõus.

Põhja-Koreas on palju monumente püstitatud riigi rajajale Kim Il Sungile, kes suri 1994. aastal, ja tema eelmise aasta detsembris surnud pojale Kim Jong Ilile.

Veebruaris avati Kim Jong Ili sünnipäeval lahkunud liidri auks 120 meetrine raidkiri looduslikus kaljuseinas.

Aprillis avati kaks hiiglaslikku kuju Pyongyangis Kim Il Sungist ja Kim Jong Ilist ainult mõned tunnis pärast Põhja-Korea ebaõnnestunud raketikatsetust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles