Endine suursaadik: Süüria võib kasutada keemiarelva

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria endine suursaadik Iraagis Nawaf al-Fares
Süüria endine suursaadik Iraagis Nawaf al-Fares Foto: SCANPIX

Süüria endine suursaadik Iraagis Nawaf al-Fares arvas, et Süüria valitsus võib opositsiooniarmee vastu lasta käiku keemiarelva.

Al-Fares lisas, et Süüria president Bashar al-Assad on valmis oma rahvast hävitama selle nimel, et võimule jääda, edastab AFP.

Möödunud nädalal Iraagilt asüüli palunud al-Faresi andmetel võisid al-Assadile ustavad väeüksused juba keemiarelva kasutada.

Endise suursaadiku sõnul ei kesta Süüria kriis igavesti ning tegelikult on aja küsimus, millal Bashar al-Assad alla annab ning ta režiim kokku variseb.

«Loodame, et pärast režiimi hävinemist suudavad süürlased kiiresti end koguda ja korra tagada. Sellega säästetakse inimelusid ning vähendatakse kannatusi,» sõnas al-Fares.

Fares loobus suursaadiku kohast protestimaks Süüria presidendi Bashar al-Assadi ja ta valitsuse süürlasi hävitavale poliitika vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles