Rootsi mees eksles 12 päeva metsas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi mees eksles 12 päeva metsas
Rootsi mees eksles 12 päeva metsas Foto: SCANPIX

Rootslase Jens Lagneholmi kalaretk muutus ellujäämiskursuseks, kui ta äikesetormi kätte jäi.

68-aastane mees oli kalastamas Åre piirkonnas Duvedi lähistel, edastab Svenska Dagbladet.

Kodust paari tunni jalgsimatka kaugusel olnud Lagneholmi teekond kujunes 12 päeva pikkuseks.

Piirkonda hästi tundev ja metsas palju käinud mees pani tähele, et on hakanud ringiratast käima. Halb ilm ja paduvihm takistasid nähtavust ning tal ei õnnestunud isegi kompassi abil õigele teele jõuda.

Kuna mees oli kodu lähedal, siis tal süüa kaasas ei olnud. 12 päeva jooksul sõi ta kuusevõrseid ja muid metsasaadusi ning jõi ojadest vett. Mehe sõnul ta nälga ei tundnud.

Jahedad ööd elas ta üle vaid paar tundi magades ning pidevalt liikudes. Käte otsa tõmbas ta kaasas olnud lisasokid.

Keerulisest olukorrast hoolimata suutis mees mõistuse selge hoida. Ta sai aru, et kuidagi ta ikkagi metsast välja ja koju jõuab.

Meest otsima saadetud päästekopteri meeskond ei suutnud teda leida. Mehe usk hakkas kaduma, kui tema nägi päästekopterit, kuid helikopteris olnud teda mitte.

«Olin väga pettunud, kui üle minu lennanud helikopter enam tagasi ei tulnud. Nad lihtsalt ei leidnud mind,» sõnas Lagneholm.

12 päeva liikunud mees jõudis lõpuks ühe tühja maja juurde, mille õuel oli paat. Mees lükkas paadi jõele. Paari kilomeetri sõitmise järel kohtus ta kahe aerutajaga, kes teda aitasid ning päästeteenistusse helistasid.

Ta viidi haiglasse, kust ta teatas oma perekonnale, et on elus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles