Sotsid kannavad 8,3 protsenti toetusest tagasi riigikassasse

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Jüri Pihl.
Siseminister Jüri Pihl. Foto: Raigo Pajula

Täna otsustas sotsiaaldemokraatide juhatus erakonnale laekuvast toetusest kanda 615 000 krooni tagasi riigieelarvesse, sest valitsuse 8 miljardi kroonise riigieelarve kärpe kohaselt peavad kõik valdkonnad kokku hoidma solidaarselt ja SDE meelest on


moraalitu kui erakondade rahastamisel kehtib erand.

Uueks sotside juhiks kandideeriv siseminister Jüri Pihl ütles, et sotsiaaldemokraadid suhtuvad  maksumaksja rahasse vastutustundlikult ja tänane kriis majanduses on ühteaegu ka väärtuste kriis, vahendas erakonna pressiesindaja.

«Üks väike, kuid märgiliselt oluline samm on vabatahtlikult loobuda osast erakonna riigieelarve eraldisest,» ütles Pihl. «Usalduse saavutamine koosneb väikestest sammudest. Peame igapäevase tegevusega tõestama, et järgime oma põhimõtteid.»

«Juhatus kiitis heaks fraktsiooni ettepaneku maksta tagasi 8,3 protsenti riigieelarvelisest toetusest - see on meiepoolne solidaarsuse avaldus,» ütles Jüri Pihl.

Viimane tüliõun eelmisel kuul otsustatud valitsusliidu 8 miljardi suuruse kärpe
puhul oli sotsiaaldemokraatide ettepanek vähendada sarnaselt muude elualadega ka erakondade rahastamist 8,3 protsendi võrra, mis oleks riigieelarvesse kokku juurde andnud 7,5 miljoni krooni. Teised erakonnad selle ettepanekuga nõus ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles