Vallavanemate palgad erinevad kuni kuus korda

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Eesti vallavanematest on ettearvatult suurima palgaga Tallinna lähiümbruse valdu juhtivad inimesed, kelle sissetulek on kõige vähem teenivatest vallajuhtidest kuni kuus korda suurem.

Riigi Teatajas avaldatud majanduslike huvide deklaratsioonidest selgub, et suurimat palka teenib Harku vallavanem Kaupo Rätsepp, kelle igakuine sissetulek ulatub koos autokompensatsiooniga 3284 euroni. Viimsi vallavanem Haldo Oravas saab koos lisatasuga 2941 ning Saue vallavanem Andres Laisk 2498 eurot.

Pärnumaa Paikuse vallavanem Kuno Erkmann teenib deklaratsiooni kohaselt koos lisatasu ja autokompensatsiooniga kuni 2461, Jõhvi vallavanem Tauno Võhmar 2438, Vinni vallavanem Toomas Väinaste 2051, Mäetaguse valda juhtiv Aivar Surva 2040 ning Vihula vallavanem Raivo Uukkivi 2000 eurot kuus.

Valdavalt jäävad Eesti vallajuhtide palgad 1000 ja 2000 euro vahele. Alla 1000 euro teenib deklaratsioonides märgitud andmetel 16 vallavanemat, neist kõige väiksem ehk 542 eurot on Piirissaare vallavanema palk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles