Vene teatri juhiks saanud Lensment lahkus teatrinõuniku kohalt

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene teatri juht Tõnu Lensment.
Vene teatri juht Tõnu Lensment. Foto: Peeter Langovits.

Eelmisel nädalal Vene teatri uueks juhiks valitud Tõnu Lensment otsustas loobuda oma senisest ametist  kultuuriministeeriumi teatrinõunikuna.

Lensmendi viimane tööpäev ministeeriumis oli eile, täna oli ta esimest päeva ametis teatrijuhina.

Sellega seoses kuulutas kultuuriministeerium välja konkursi uue nõuniku leidmiseks, avalduste esitamise tähtaeg on 17. august.

Teatrinõuniku ülesanne on teatrivaldkonna analüüsimine, olulisemate probleemide väljaselgitamine ja ettepanekute väljatöötamine, osalemine teatrivaldkonna arengukavade ja tegevust reguleerivate õigusaktide eelnõude koostamises, samuti riikliku finantseerimise põhimõtete väljatöötamine, teatrite eelarvetaotluste analüüsimine ning valdkonna rahvusvahelise koostöö edendamine.

Kandidaadil peab olema riiklikult tunnustatud kõrgharidus, eelnev töökogemus teatrivaldkonnas vähemalt kaks aastat, ta peab väga hästi tundma Eesti teatrivaldkonda, valdama kõrgtasemel vähemalt üht võõrkeelt, olema hea suhtlemis- ja väljendusoskuse ning algatus- ja analüüsivõimega.

Samuti tuleb ministeeriumile kirjalik visioon Eesti teatrielu olukorrast aastani 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles