Toomla: Savisaar tahab tähelepanu õigusorganite suhtes üleval hoida

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Pm

Politoloog Rein Toomla arvab, et Keskerakonna juhi Edgar Savisaare pöördumine inimõigusorganisatsioonide poole on ajendatud soovist hoida üleval teravdatud tähelepanu kaitsepolitsei ja prokuratuuri suhtes.

«Ühelt poolt on see õigus (pöörduda inimõigusorganisatsioonide poole – toim.) vaieldamatult meil igaühel olemas, kui tuntakse, et tehakse liiga, aga samaaegselt ei ole see liiga tegemine selline, mille alusel tasuks pöörduda kohtusse. Siis ongi valitud sellised institutsioonid,» ütles Toomla ERR Uudistele.

Toomla sõnul võis olla Savisaare eesmärk suvisel ajal elavdada poliitilist diskussiooni, juhtides tähelepanu sellele, et kapo ja prokuratuur on sattunud teravdatud tähelepanu alla.

«Selles tähenduses võib siin kasutada sellist vanasõna, et rauda tuleb taguda kuni raud on kuum – et veel kord ära näidata riigiorganite teatud ebakompetentsust,» lausus Toomla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles