Venemaa nõuab Süüria «terroriakti» süüdlaste karistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekaadril on näha Süüria julgeolekujõude täna lahingute ajal ülestõusnutega Damaskuse Al-Midani linnaosas.
Telekaadril on näha Süüria julgeolekujõude täna lahingute ajal ülestõusnutega Damaskuse Al-Midani linnaosas. Foto: SCANPIX

Venemaa nõudis täna Damaskuses kolme kõrge Süüria julgeolekuametniku elu nõudnud «terroriakti» läbiviijate karistamist.

«Me ootame, et Damaskuse terroriakti korraldajad tuvastatakse ja nad saavad teenitud karistuse,» ütles Vene välisministeerium avalduses. «Me näeme neis sündmustes järjekordset katset Süüria olukorda destabiliseerida.»

Venemaa kutsus ühtlasi president Bashar al-Assadi valitsust ja süüria rahvast kasutama seda rünnakut kui võimalust olukorda uue pilguga hinnata ja rahumeelne kompromiss leida.

«Me oleme kindlad, et sel raskel hetkel ilmutavad selle riigi võimud ja rahvas – kõik tõelised patrioodid – vajalikku poliitilist tahet leida oma sisekriisile kiiresti rahumeelne lahendus.»

Esimene tõsine rünnak Süüria presidendi siseringile sündis enne ÜRO Julgeolekunõukogus kavandatud hääletust sanktsioonidega ähvardava resolutsiooni üle, mida toetasid lääneriigid, aga mitte Venemaa. Esialgsetel andmetel on hääletus päeva võrra edasi lükatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles