Suurbritannia peaminister David Cameron külastas Afganistanis Eesti kaitseväelasi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia peaminister David Cameron külastas täna Camp Bastionis Eesti üksust, et tänada Afganistani missioonil teenivaid Eesti sõdureid suurepärase töö eest.

«Eesti sõdurid on vaprad ja professionaalsed, suur tänu teile hea koostöö eest,» ütles Cameron Eesti kaitseväelastel kätt surudes.

Eesti peaministri Andrus Ansipi ja Suurbritannia peaministri David Cameroni kahepoolsel kohtumisel kinnitasid valitsusjuhid, et Eesti ja Suurbritannia koostöö partneritena NATOs ja ühisel sõjalisel välisoperatsioonil Afganistanis on olnud väga hea.

Peaministrid tõdesid, et võrreldes 2006. aastaga, mil nii Cameron kui ka Ansip Afganistani külastasid, on olukord riigis läinud märkimisväärselt paremaks – Afganistani armee ja politsei on muutunud tugevamaks ning kohalikel elanikel on tekkinud usaldus nende vastu.

See annab lootust, et 2014. aasta lõpuks on Afganistani riik piisavalt stabiilne ja rahumeelne, et NATO saab seal oma sõjalise operatsiooni lõpetada.

Pärast kohtumist sõid peaministrid üheskoos kaitseväelastega sõduriõhtusööki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles