Bulgaaria politsei ajab koos FBI ja Interpoliga enesetapuründaja jälgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatuses surnud Maor Harushi lähedased täna mehe matustel Acco linnas Iisraelis.
Plahvatuses surnud Maor Harushi lähedased täna mehe matustel Acco linnas Iisraelis. Foto: SCANPIX

 Bulgaaria politsei püüab koostöös USA Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FBI) ja Interpoliga üleeile Burgases viis Iisraeli turisti tapnud enesetapuründaja isikut välja selgitada.

Uurijad on avaldanud turvakaamera video, millele hilisem pommar Burgase lennujaamas jäi.

Siseminister Tsvetan Tsvetanov ütles täna, et terrorist ei olnud Bulgaaria kodanik.

Peaminister Boiko Borissov ütles parlamendile, et uurijad töötavad intensiivselt ja vastust loodetakse kolme-nelja päeva jooksul.

Tsvetanovi sõnul paistab videole jäänud mees umbes 36-aastane ja ta kasutas isikutunnistusena võltsitud USA Michigani osariigi juhiluba. Uurijatel on tema sõrmejäljed ja isikut püütakse tuvastada DNA põhjal.

Bulgaaria prokurör Kalina Tšapkanova rääkis telekanalile bTV, et rünnakule eelneval päeval nähti kahtlusalust Burgasest 20 kilomeetri kaugusel Ravda linnas, kus ta üritas autot rentida, kuid sai äraütleva vastuse, sest tema juhiluba olevat äratanud kahtlust.

Tunnistajate sõnul rääkinud ta inglise keelt aktsendiga, mis võis olla araabiapärane.

Äraütlemisse suhtus ta rahulikult ja võttis lennujaama sõitmiseks takso. Taksojuhiga mees kuigivõrd ei rääkinud.

Prokurör ütles, et kahtlusalune olevat teinud enne õhtust rünnakut hommikul taksoga lennujaama "uuresõidu sündmuspaigaga tutvumiseks.

Juurdlusega seotud allikad, kel on tihe side Iisraeli kolleegidega, ütlesid, et uurimine keskendub hiljuti islamiusu vastu võtnud bulgaarlastele või riigis elavatele liibanonlastele, sest rünnakuga seostatakse islamistlikku Hezbollah'd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles