Reformierakond: Pihl ei mõista turumajanduse põhimõtteid

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Peeter Langovits

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul näitab sotsiaaldemokraatide juhi Jüri Pihli jutt reformierakondliku ideoloogia surmast, et ta ei mõista vaba turumajanduse toimimise põhimõtteid.


«Väga üllatav on kuulda ühe poliitiku suust selliseid väiteid, et vaba majandus, vaba turu toimimine on nüüd surnud,» ütles Michal

ERRi uudisteportaalile

.

«See on pigem poliitilise harituse küsimus. Ma pole kunagi Pihlilt küsinud, mitu raamatut ta sellest vallast lugenud on.»

Michali sõnul võib Pihli sõnavõtte vaadates aru saada, et üritab erakonna juhtimist tugevdada: «See tähendab kindlasti seda, et igasuguseid vabalt mõtlevaid sõnavõtte tuleb sealt erakonnast nüüd vähem,» ütles ta.

Michal nentis, et Pihl vastandus eile sotsiaaldemokraatide üldkogul peetud kõnes selgelt praeguse valitsuskoalitsiooni majanduspoliitikale, mis viitab alanud valimisvõitlusele.

Michal märkis, et täna on sotsid siiski jätkuvalt seotud kehtiva koalitsioonilepinguga ja sellel põhjal pole küll maksupoliitikas mingeid suuri muutusi ette näha.

«Lähitulevikus on aktuaalsemad need küsimused, kus saaks riigi kulusid veel kokku hoida, millised reformid ära teha, eks selle käigus tuleb ideoloogilist arutelu kõvasti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles