Solarise kino juht peab turvameetmeid piisavateks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaris Kino veebileht
Solaris Kino veebileht Foto: Solaris Kino

Solaris Kino turvameetmed on piisavad ka täna hommikul USAs aset leidnud kinotulistamise valguses ning nende järsuks karmistamiseks puudub vajadus, leiab kino juht Tiina Drui

«Homse Batmani-filmi esilinastuseks olid niigi rangemad turvanõuded paigas. Seda küll mitte julgeolekuohu tõttu vaid filmipiraatluse ohjamiseks,» ütles Solaris kino juht Tiina Drui.

Tema sõnul võivad nii uute, suurte ja menukate filmide esilinastustele püüda sisse hiilida kaameratega filmipiraadid. Seetõttu jälgivad kinod sellistel puhkudel tavapärasest rohkem, mis inimestel kaasas on.

Drui kinnitusel on Solarise kino turvanõuded mõistlikul tasemel ning erinevate ohtude jaoks on ka tegevuskavad olemas. «Aga midagi üliranget nagu lennujaamades, turvaväravaid, kust läbi astuda või skännereid, mis kõik läbi valgustaks, pole minu teada üheski kinos ega teatris või kontserdisaalis,» rääkis Drei. Tema hinnangul tuleks turvameetmetega jääda mõistlikkuse piiridesse, sest enamik inimestest on ühiskonnas ju siiski normaalsed.

Kinojuhi hinnangul ei saa filme kuidagi esile tõsta kui ebastabiilsete inimeste vägivaldsete tegude põhjustajaid. Sama moodi võivad neid mõjutada raamatud või muud fiktsiooni vormid, kust normaalsed inimesed oma tegudele otsest inspiratsiooni ei ammuta.

«Loomulikult on mul ka sügavalt väga kahju, et midagi niisugust on juhtunud nagu täna on. Teisalt ei saa me maailmas kõiki asju ära keelata,» lausus Drui.

Tema sõnul võib alati karta kõige hullemat ja kõikvõimalikud ohud läbi mõelda, kuid sel juhul oleks väga raske normaalset elu elada ning tervet mõistust säilitada.

Eesti aja järgi täna hommikul tulistas 24-aastane James Holmes USAs Colorado osariigis Aurora linnas kaubanduskeskuses asuvas kinos filmivaatajaid, tappes 12 ning haavates 38 inimest. Kinokülastajad olid kogunenud vaatama uue Batmani-filmi «The Dark Knight Rises» kesköist esilinastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles