USA kinotulistaja: ülikoolist välja langenud doktorant

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Holmes.
James Holmes. Foto: SCANPIX

USAs Colorado osariigi kinos tule avanud ja vähemalt 12 inimest tapnud isik on 24-aastane James Holmes, kes eelmisel kuul ülikoolist välja kukkus, teatas Ühendriikide meedia.

Telekanalid ütlesid Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) viidates, et Denveri eeslinnast Aurorast pärit Holmesil, kes peeti kinni pärast tulistamist uue Batmani-filmi «The Dark Knight Rises» («Pimeduse rüütli taastulek») kesköise esilinastuse ajal, ei paista olevat mingeid teadaolevaid terrorisidemeid.

Viimastel andmetel sai kinotulistamises surma vähemalt 12 ja haavata 59 inimest. Haavatute seas oli kuus last, neist kõige noorem kuueaastane.

Aurora politseiülem Dan Oates ütles, et kahtlusalune paljastas ise, et tal on kodus lõhkeainet, mistõttu evakueeriti inimesed tema elukohaks olevast kortermajast ja seal käib läbiotsimine.

Politseinike kinnitusel oli mees seadnud oma korterisse üles väga keerulise pommilõksu. Denveri ajakirjanduse andmetel leidsid tulistaja korterit läbi otsima läinud korravalvurid leidsid eest «kergestisüttivaid või -plahvatavaid» seadeldisi, mille kahjutukstegemine võib kesta päevi.

Holmes on endine Colorado ülikooli neuroteaduste doktorant. ABC Newsi informatsiooni kohaselt kolis 24-aastane Holmes Aurorasse, et jätkata Colorado ülikooli meditsiinikeskuses arstiõpinguid. Noormees elas haiglast mõne kvartali kaugusel asuvas korteris, kus ülejäänud üürnikeks olid peamiselt meditsiinikeskuse tudengid, patsiendid ja töötajad. 

«Tegemist on väga haige mõistusega,» märkis Colorado kuberner John Hickenlooper.

San Diego politseiameti eestkõneleja Andra Browni sõnul on Holmesi perekond juhtunust vapustatud.

«Nad teevad korrakaitseorganitega igati koostööd,» ütles Brown perekonna kodu juurest, mis on politseivalve alla võetud.

Aurora politseiülema Dan Oatesi kirjelduse kohaselt ostis mõrtsukas seansile pileti ja kui film oli alanud, siis lipsas varuväljapääsu kaudu välja. Naastes olid tal kaasas relvad ning ta avas inimeste pihta tule. Viimastel andmetel kasutas ta automaati AR-15, Remingtoni haavlipüssi ja Glocki automaatpüstolit.

Holmes vahistati tema auto juures kino lähedal, mees ei osutanud vastupanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles