ERR: Kuressaare linnuse renoveerimine katkes teadmata ajaks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linnus.
Kuressaare linnus. Foto: Egert Kamenik

Kuressaare piiskopilinnuse renoveerimistööd on praeguseks teadmata ajaks katkenud, sest kuni mai lõpuni töid teinud Saaremaa ehitusettevõte Primus PR kuulutas välja pankroti ja katkestas töö, kuid tegemist on EASi rahastatava objektiga ja välja tuleb kuulutada uus hange.

Saaremaa populaarseimal turismiobjektil – Kuressaare lossihoovis – kohtab paljudes kohtades maltsa, ohakaid ja kivihunnikuid ning juba paar kuud pole neile enam keegi kätt külge pannud, vahendab ERR Uudised.

«Siia jäi maha pooleli ehitustanner, suured mullahunnikud, lahtised müürid ja linnus näeb praegu päris kole välja,» nentis Saaremaa muuseumi direktor Endel Püüa, kelle sõnul ei leita uut ehitajat enne sügist, aga lubimördiga ei saa külmal ajal tööd teha, mistõttu peavad müürid tuleva talve lahtiselt üle elama.

Kuigi 2015. aastaks lõppevate ja neli miljonit eurot maksvate tööde mahust on tehtud umbes kolmandik, on valdavalt lõpetamata just müüride konserveerimine, mis paneb tellija keerulisse olukorda, sest sama raha eest sama palju töid ehitushindade kallinemise tõttu uue hankega kindlasti enam ei saa.

«Meie hange ja pakkumine toimus 2009. aasta lõpus, see oli masuaeg,» ütles Püüa ja tõdes, et vahepeal on ehituse hinnad vähemalt 1,2-1,3 korda kallinenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles