RMK juht: tänavu on suurepärane marja- ja seeneaasta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tärkavad kukeseened.
Tärkavad kukeseened. Foto: Laura Oks

RMK juhatuse esimees Aigar Kallas, kes koos matkaseltskonnaga läbib vastavatud 370-kilomeetrist RMK matkateed kinnitab, et metsad on tänavu paksult marju ja seeni täis.

Kallase sõnul on sel suvel niiskust olnud küllaga ja matkateed läbides on ta suuri mustikaid ja maasikaid näinud tohutult. «Ka murakaid on rabas palju ning praegu saab täpselt parajalt küpseid marju sissetegemiseks,» ütles Kallas ja lisas, et paistab ka hea jõhvikasügis tulevat.

Aigar Kallase sõnul jagub ka seeni – matka nädal tagasi Lahemaalt alustades olid esimesed kaks päeva teel lausa kukeseeneuputus. «Kaasmatkaja Margit Härma on loendanud kokku lausa 40 erinevat seeneliiki,» kirjeldas Aigar Kallas metsades valitsevat seenerikkust.

RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ja lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas. RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ja puhkamisest.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles