Obama kutsus üles Colorado tulistamises hukkunute eest palvetama

Toomas Randlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kutsus ameeriklasi üles nädalavahetusel aega leidma ning palvetama riigi ajaloo suurimas massitulistamises hukkunute eest.

Oma nädalases pöördumises meenutas Obama eile Colorado kinotulistamises hukkunuid ning nimetas seda mõttetuks vägivallaks, mida on raske mõista, vahendab ABC News.

«Me ei saa kunagi teada, mis paneb kedagi teiselt elu võtma, kuid me teame, mis muudab selle elu elamisväärseks,» ütles USA president. «Inimesed, kelle me kaotasime Auroras, armastasid ja neid armastati. Nad olid emad ja isad, abikaasad, õed ja vennad, pojad ja tütred, sõbrad ja naabrid. Nendel olid lootused tuleviku suhtes ja unistused, mis polnud veel täitunud.»

Obama ütles, et nende kaotamine tuletab meelde seda, kui habras on elu ja kõige tähtsam peaks olema see, mida me iga päev teeme oma elule tähenduse ja eesmärgi andmiseks.

«Ma loodan, et sellel nädalavahetusel leiavad kõik aega palvetamiseks selle kohutava tragöödia ohvrite eest ja nende eest, kes neid tundsid ja armastasid.»

Eile Colorado osariigis Aurora linnas aset leidnud tulistamises hukkus 12 inimest ning umbes 50 sai vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles