EKO kavatseb Noarootsi mingifarmi loa kohtus vaidlustada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mink.
Mink. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eesti Keskkonnaühenduste Koja (EKO) liikmed saatsid keskkonnaametile ühise kirja, milles esitatakse vastuväited ameerika naaritsa tehistingimustes pidamise loa eelnõule ning tehakse ettepanek luba mitte välja anda.

Farmi planeerib Noarootsi Nuckö Farm OÜ ja EKO kavatseb ettevõttele antava loa kohtus vaidlustada, vahendas ERR Uudised.

«18. juulil saatsime oma argumenteeritud vastuväited keskkonnaametile,» ütles Silvia Lotman. «Ühtlasi andsime keskkonnaametile teada, et oleme kaalunud ka selle loa väljaandmise otsuse kohtus vaidlustamist juhul, kui luba ikkagi välja antakse.»

Koda leiab oma kirjas, et Nuckö Farm OÜ-le mingi tehistingimustes pidamiseks ei saa luba anda, kuna loa andmine oleks vastuolus looduskaitseseadusega ning kavandatud mingifarmi rajamise keskkonnamõjusid ei ole nõuetekohaselt hinnatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles