Pihl: kunagi tuleb ka peaministriks hakata

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl. Foto: Toomas Huik

Siseministri ja sotsiaaldemokraatide vastse juhi Jüri Pihli arvates suudab ta oma erakonna eest seista ning ta ei välista, et temast võib tulevikus saada peaminister.

Laupäeval Eesti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimeheks valitud Pihl on kindel, et järgmiste valimiste järel suureneb sotside osakaal Eesti poliitikas, vahendab ERR uudised ETV hommikuprogrammi «Terevisioon».

Minister meenutas, et kui erakonna senine esimees Ivari Padar võttis partei juhtimise üle, olid sotsid kimpus valimiskünnise ületamisega. Nüüd aga võivad sotsid hoopis kõrgemaid sihte seada.

Küsimusele, kas vastavad tõele jutud, et Jüri Pihl sihib peaministri tooli, vastas saatekülaline, et iga erakonna esimees unistab sellest.

«Aga ta (peaministri amet - toim.) ei pea tulema kahe aasta pärast. Küll ta kunagi tuleb,» oli Pihl veendunud.

Ei välista koostööd Savisaarega

Kuku raadiole täna hommikul antud intervjuus ütles Jüri Pihl, et ta ei välista koostööd ühegi poliitilise jõuga.

Pihlilt küsiti, kas sotsiaaldemokraadid välistavad koalitsiooni mineku näiteks Keskerakonnaga, kelle esimees Edgar Savisaar on Pihli korduvalt kritiseerinud. Siseministri sõnul ei ole ta Savisaarega tülli läinud ja ei välista ühtegi parteid, kellega võib ühiste eesmärkide nimel koostööd teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles