Süüria ähvardas keemiarelvaga

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria välisministeeriumi pressiesindaja Jihad Makdissi.
Süüria välisministeeriumi pressiesindaja Jihad Makdissi. Foto: SCANPIX

Süüria välisministeeriumi esindaja Jihad Makdissi sõnul võib riik kasutada sissetungi korral keemiarelva.

«Süüria võib kasutada keemiarelvi ainult välisagressiooni puhul,» ütles Makdissi uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel täna pealinnas Damaskuses toimunud pressikonverentsil.

Makdissi kinnitusel ei kasuta Süüria armee keemiarelva kunagi tsiviilelanikkonna vastu. Ka rõhutas Makdissi, et riigil on kontroll keemiarelvaarsenali üle.

Mitmed riigid eesotsas USA ja Iisraeliga on avaldanud kartust selle üle, et Süüria võib kasutada keemiarelvastust või võib relvastus sattuda äärmuslaste kätte.

Hiljuti deserteerunud Süüria endine suursaadik Iraagis Nawaf Fares märkis möödunud nädadal, et Süüria võimud võivad opositsiooni vastu kasutada keemiarelva, kui president Bashar al-Assadi režiim lõplikult nurka surutakse.

Sõltumatute sõjandusekspertide sõnul on Süüria keemiarelvaarsenalis nii neuroparalüütilised ained ja ipriit, surmavate keemiarelvade kohaletoimetamiseks võidakse kasutada lähimaarakette SKAD.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles