Politsei otsib Bulgaaria pommirünnaku tegija naiskaaslast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama kaamerasilma ette jäänud pommirünnaku tegija.
Lennujaama kaamerasilma ette jäänud pommirünnaku tegija. Foto: SCANPIX

Viis Iisraeli turisti tapnud Bulgaaria enesetapuründajal, kes sisenes riiki Rumeeniast ja rääkis vene keelt, oli naissoost kaaslane, teatas kohalik meedia täna.

Eelmisel nädalal Burgase lennujaamas toimunud pommirünnakus hukkus viis Iisraeli turisti ja bussijuht. Uudistekanali bTV sõnul oli enesetaputerrorist Varna linnas olnud vähemalt ühe päeva enne rünnakut, vahendas AFP.

Ajaleht Troud teatas, et politsei otsib naist, kes viibis ühes Varna hotellis koos pommirünnaku tegijaga. Naine võib olla seotud ka ühe teise mehega, kes oli pommari kaasosaline, tsiteeris ajaleht anonüümseks jääda soovinud uurijaid.

Bulgaaria ametivõimude sõnul oli enesetaputerrorist umbes 36-aastane, omas võltsitud USA autojuhiluba ja oli riigis viibinud kuni neli päeva.

Samuti avaldati turvakaamera video, millele terrorist lennujaamas jäi. Mees kandis tüüpilisi turistidele omaseid riideid ja tal olid pikad juuksed.

Iisrael on rünnakus süüdistanud Iraani ja selle islamistlikku Hizbollah’d. Teheran eitas oma osalust pommirünnakus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles