Kaptenleitnant Sepper võttis üle mereväe juhtimise

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna andis mereväe senine ülem mereväekapten Igor Schvede pidulikul tseremoonial mereväe juhtimise üle kaptenleitnant Sten Sepperile.

«Selleks, et meie Eesti oleks kaitstud nii maal, merel ja õhus, tuleb teha tarka koostööd nii kaitseväe sees, tsiviilpartnerite kui liitlastega,» ütles kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras tseremoonial peetud kõnes, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Merevägi ei ole üksi. Meie mereväelaste selja taga on kogu Eesti kaitsevägi. Eesti merevägi on osa liitlaste suurest merevägede kogukonnast, kellega seovad samad väärtused ja tõekspidamised. Eesti merevägi on usaldusväärne partner nii NATO miinitõrjeüksuses ja Euroopa Liidu piraaditõrje operatsioonil, kui ka Läänemere-äärsete liitlasriikide miinitõrjekogukonnas. Liitlased hindavad meie mereväelaste professionaalsust,» sõnas Terras.

Mereväebaasis peetud tseremooniale olid üles rivistatud mereväe aluste Admiral Cowan ja Sakala meeskonnad ning Kaitseliidu Tallinna malevkonna orkester. Lisaks kaitseväe juhatajale, kaitseväe peastaabi ülemale ja õhuväe ülemale olid kohal liitlasriikide esindajad.

Kaptenleitnant Sten Sepper teenib Eesti kaitseväes alates 1993. aastast ja saab esimeseks mereväe ülemaks, kes on alustanud oma kaitseväeteenistust Eesti kaitseväes. Ta on lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkoolis nii mereväeohvitseri kursuse kui ühend- ja kindralstaabiohvitseri kursuse ning kaitsnud samas magistrikraadi.

Kaptenleitnant Sepperil on pikk meresõidu kogemus, ta on teeninud mereväes mitme laeva komandörina, miinilaevade divisjoni ülemana, mereväe staabi operatiivosakonna ülemana ja Balti riikide ühise miinitõrjeeskaadri BALTRON ülemana. Kaptenleitnant Sepperi viimane amet enne mereväe ülemaks saamist oli meresõjaoperatsioonide lektor Balti kaitsekolledžis.

Mereväe senine ülem mereväekapten Igor Schvede jätkab teenistust kaitseväe peastaabi ülema asetäitjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles