Allikad: Süüria armee on valdava osa pealinnast tagasi vallutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede tankid Damaskuse kesklinnas
Süüria valitsusvägede tankid Damaskuse kesklinnas Foto: SCANPIX

Süüria valitsusväed võtsid esmaspäeval ülestõusnute võitlejatelt tagasi suurema osa pealinnast Damaskusest, ütlesid aktivistid ja režiimiallikad.

«Kahjuks on režiimiväed võtnud kontrolli peaaegu kogu pealinnas. Praegu käivad endiselt kokkupõrked lõunapiirkondades Qadamis ja Darayas,» ütles end Omariks nimetanud aktivist Skype'i vahendusel AFP-le. Ta lisas, et ehkki ülestõusnuid koondava Vaba Süüria Armee (VSA) võitlejad on endiselt pealinnas, ollakse hetkel redus.

Režiimivastane Lena al-Shami ütles, et tema kodulinnajao Mazzeh' kohal lendavad kopterid.

«Valitsusväed on kõikjal pealinnas, ent see ei tähenda, et nad linna kontrolliksid,» ütles Shami ja lisas, et VSA on asunud sissitaktikat kasutama.

Damaskuse julgeolekuallikas ütles, et valitsusväed on pea kogu linna enda valdusse tagasi saanud.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus juht Rami Abdel Rahman ütles, et «režiimiväed kontrollivad osa alasid, kuid mujal on ülestõusnud endiselt kohal».

Riiklik uudisteagentuur SANA märkis, et režiimiväed on «taastanud julgeoleku» Razi lähistel Mazzeh' juures, «piirates ümber ja tappes palju terroriste».

SANA lisas, et kinni on püütud ka teisi «terroriste», kes peitsid end kanalisatsioonis. Armee konfiskeeris raketiheitjaid, automaate ja kuulipildujaid, aga ka sidevahendeid ja varastatud ravimeid.

Valitsusväed asusid esmaspäeval mitmel pool Damaskuses pealetungile, millele eelnes öösel ja varahommikul pommitamine, ütlesid aktivistid AFP korrespondendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles