Obama hoiatas Süüria režiimi keemiarelvadega ähvardamisega seoses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässulised eile Aleppo lähedal valitsusvägede täpsuslaskureid jahtimas.
Süüria mässulised eile Aleppo lähedal valitsusvägede täpsuslaskureid jahtimas. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama hoiatas eile Nevadas peetud kõnes Süüria režiimi veelkord, et keemiarelvade kasutamine mistahes põhjusel oleks «traagiline viga».

«Tahame teha president Bashar al-Assadile ja tema toetajatele selgeks, et maailm jälgib neid ülima tähelepanuga ning keegi ei pääse vastutusest, kui peaks tehtama taoline traagiline viga,» rõhutas Obama.

USA hoiatas juba varem päeval Süüriat, et viimane isegi ei kaaluks keemiarelva kasutamist pärast Damaskuse tõstatatud võimalust võtta välisagressiooni korral tarvitusele keemiarelv.

«Nad ei tohiks keemiarelva kasutamisest mõeldagi,» ütles Pentagoni pressiesindaja George Little. «USA valitsus on olnud oma avaldustes keemiarelva kasutamise suhtes äärmiselt jõuline, see oleks täiesti vastuvõetamatu.»

Süüria välisministeeriumi esindaja Jihad Makdissi ütles eile ajakirjanikele, et Süüria ei kasuta keemiarelva oma tsiviilisikute vastu, kuid võib seda teha välisrünnaku korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles