Austraalia tunnustab Eesti juhiluba

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiluba. Illustreeriv foto.
Juhiluba. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Austraalia tunnustab Eesti juhiluba ning vahetab selle ilma eksamiteta Austraalia juhiloa vastu tingimusel, et Eesti juhiloa omanik on 25-aastane ning tema Eesti juhiluba on väljastatud kümneks aastaks.

Eesti juhiloa tunnustamise aluseks on Austroads’i (Austraalia maanteeamet) ametlik kiri, mis edastati maanteeametile 16. juulil. Kui Austraalia seadusandluses peaks midagi muutuma, siis nad teavitavad maanteeametit sellest kirja teel.

Lääne Austraalias (Western Australia) on võimalik Eesti juhiluba vahetada Austraalia juhiloa vastu alates 31. augustist. Queensland’is on võimalik Eesti juhiluba vahetada Austraalia juhiloa vastu alates 30. novembrist.

Uus-Lõuna-Wales’is (New South Wales) on võimalik Eesti juhiluba vahetada Austraalia juhiloa vastu järgmise aasta 28. veebruarist. Teistes Austraalia piirkondades (näiteks South Australia, Victoria, the Australian Capital Territory, Northern Territory and Tasmania) toimub juhiloa tunnustamisele üleminek etapiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles