Politsei leidis Colorado tulistaja kodust üle 30 isevalmistatud granaadi

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseilindiga isoleeritud kortermaja Auroras, kus elas kinotulistamises kahtlustatav James E. Holmes.
Politseilindiga isoleeritud kortermaja Auroras, kus elas kinotulistamises kahtlustatav James E. Holmes. Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal Colorado kinotulistamise kahtlusaluse kodust leidsid võimud üle 30 isevalmistatud granaadi ja ligi 40 liitrit bensiini, sõnas korterist videosalvestist näinud politseinik eile õhtul CNNile.

Tulistamises kahtlustatava James E. Holmesi muidu hõredalt sisustatud korterisse oli üles seatud keeruline lõhkekehade süsteem, haavamaks või tapmaks igaüht, kes oleks sinna sisenenud.

«Kujutage seda tulemöllu ette. Plahvatus oleks kõrvalasuvate korterite seinad maha rebinud,» sõnas politseiametnik ja lisas, et tuleroaks oleks läinud kogu kortermaja kolmas korrus.

«Selleks ajaks, kui tuletõrje oleks kohale jõudnud, oleks nad näinud täielikult leekidesse mattunud hoonet,» sõnas politseinik.

Granaadid olid traadiga kinnitatud köögis asuva juhtimispuldi külge, mille pommitehnikud kahjutustasid kaugjuhitava roboti abil, mis pritsis seadeldisele vett.

Bensiin oli jaotatud klaasanumatesse ja kanistritesse, ametniku sõnul olid need mõeldud plahvatuse mõju suurendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles