Malmö tulistaja mõisteti süüdi kahes mõrvas ja neljas mõrvakatses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Mangs kohtuistungil.
Peter Mangs kohtuistungil. Foto: SCANPIX

Rootsi linna Malmö ringkonnakohus mõistis täna süüdi Peter Mangsi kahe inimese tapmises ja nelja isiku mõrvakatses, mehe ohvriteks olid peamiselt immigrandi taustaga isikud.

Malmö ringkonnakohtu kinnitusel on olemas «veenvad tõendid, et Peter Mangs on süüdi 13 kuriteos, sealhulgas kahes mõrvas ja neljas mõrvakatses». Mehele esitati süüdistus 20 kuriteos, vahendas AFP.

Mangs mõisteti süüdi 66-aastase Iraani päritolu Kooros Effatiani ja 20-aastase Rootsi naise Trez West Perssoni tapmises.

40-aastane rootslane kuulutati süütuks 23-aastase Iraagi päritolu Firas al-Shariahi mõrvas, mis leidis aset 2003. aasta juulis.

Mangs arreteeriti 2010. aasta novembris pärast seda, kui Rootsi suuruselt kolmanda linna Malmö elanikke hoidsid pideva hirmu all aastatel 2003-2010 toimunud tulistamised.

Mees tulistas kodude, ettevõtete ja autode suunas oma Glock 19 püstoliga ning vigastas mitmeid inimesi.

Kohtu sõnul tehakse Mangsile psühhiaatriline ekspertiis, mis määrab, kas mees peaks minema vanglasse või psühhiaatriahaiglasse. Tema karistus peaks selguma septembriks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles