Tõmošenko on oma kohtumiste «aastanormi» ära kasutanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko
Ukraina endine peaminister Julia Tõmošenko Foto: SCANPIX

Ukraina kinnipidamisamet ei lubanud ekspeaminister Julia Tõmošenkol tema parteikaaslase ega ELi diplomaadiga kokku saada, sest temale ette nähtud kohtumiste aastanorm on täis saanud.

Tõmosenkolt esitas Katsanovo paranduskoloonia administratsioonile avalduse, milles ta avaldab soovi kohtuda parlamendiliikme Oleksandr Turtšinovi ja ELi saadikuga Ukrainas José Manuel Pinto Teixeiraga.

Kinnipidamisamet teatas talle seepeale, et seaduse järgi on süüdimõistetul õigus ühele lühiajalisele kohtumisele sugulaste või teiste isikutega kuus ja ühele pikale kokkusaamisele kolme kuu jooksul. Ent Tõmošenko on viimase kahe ja poole kuu jooksul, mil ta viibis haiglas, saanud 17 kohtumist sugulaste ja teiste isikutega, kusjuures siia hulka pole arvestatud vestlusi advokaatidega.

«Võttes arvesse neid asjaolusid ning samuti arstide soovitusi, jääb nimetatud isikutega kohtumise loataotlus rahuldamata,» teatasid ametivõimud.

Kiievi kohus mõistis ekspeaministri 2011. aasta oktoobris võimu kuritarvitamise eest seitsmeks aastaks vangi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles