Aleppos jätkuvad vihased lahingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pealtnägijate sõnul on lahingud muutnud Aleppo lähedal asuva Azazi kummituslinnaks.
Pealtnägijate sõnul on lahingud muutnud Aleppo lähedal asuva Azazi kummituslinnaks. Foto: SCANPIX

Süüria ülestõusnute eestkõneleja kinnitas eile, et president Bashar al-Assadi režiim koondab vägesid Alepposse, kus mitmes linnajaos jätkuvad vihased lahingud.

«Idlibist tuuakse suurel hulgal sõdureid ära Alepposse, mis on strateegiliselt tähtsam ja linnas on suured piirkonnad viimasel ajal ülestõusnute kätte langenud. Aleppos käivad praegu niivõrd vihased lahingud, et paljud valitsusvägede sõdurid taganevad kohe ja paljud deserteeruvad,» kirjeldas Süüria Vaba Armee eestkõneleja kolonel Abdel Jabbar al-Oqaidi Skype´i vahendusel.

«Valitsusvägede võitlusmoraal on väga madalal,» kinnitas kolonel, kelle sõnul alustasid mässulised järjekordset pealetungi, mille eesmärgiks on Aleppo vabastamine «Assadi veriste kätega jõukudest».

Süüria kokkupõrgetes sai eile surma vähemalt 80 inimest, neist kuus last, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus. Lapsed said surma riigi lõunaosas Heraki linnas, mida eile ägedalt pommitati. Hulgaliselt ohvreid oli ka Aleppos, mida ründasid muu hulgas lahingukopterid.

Süürias on alates režiimivastase ülestõusu puhkemisest eelmisel aastal hukkunud üle 19 000 inimese, teatas vaatluskeskus nädalavahetusel. Ohvrite seas on 13 296 tsiviilisikut, 4861 valitsussõdurit ja 949 armee ülejooksikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles