EELK annab Kuno Pajulale elutööpreemia

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop emeeritus Kuno Pajula.
EELK peapiiskop emeeritus Kuno Pajula. Foto: Liis Treimann

Eesti Evangeelne Luterlik Kirik (EELK) annab peapiiskop emeeritus Kuno Pajulale elutöö preemia, mis antakse talle üle tema 85. sünnipäeval 11. märtsil kell 15 Tallinna piiskoplikus toomkirikus toimuval tänujumalateenistusel.

Kuno Pajula on kogu oma elu pühendanud kirikutööle, ta astus kiriku teenistusesse 1949. aastal, vahendas EELK konsistoorium.

Ta on teeninud Illuka, Iisaku, Kursi ja Narva Aleksandri kogudust ning 30 aastat Tallinna Jaani kogudust (1957-1987). Kogudusetöö kõrval on ta täitnud Tallinna praostkonna abipraosti ja praosti ning konsistooriumi assessori ülesandeid.

11. juunil 1987 valis kirikukogu Kuno Pajula EELK peapiiskopiks. Selles ametis teenis ta seitse aastat kuni emerituuri siirdumiseni.
 
Kuno Pajula oli Eesti Kirikute Nõukogu asutamise üks algatajatest ja selle kõiki Eesti suuremaid kristlikke konfessioone ühendava organisatsiooni esimene president aastatel 1989-1993.

Ka emerituuris olles on Kuno Pajula aktiivselt teeninud kogudusi, täites peapiiskopi ja konsistooriumi poolt talle usaldatud ülesandeid. Erilise ustavusega on Kuno Pajula jäänud Tallinna piiskopliku toomkoguduse juurde, võttes osa koguduse juhatuse ja nõukogu tööst ning teenides väsimatult kaasa toomkiriku jumalateenistustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles