Ergma: saadikutele riigihankega autosid osta pole praegu võimalik

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu esimees Ene Ergma teatas saadikutele riigihankega autosid osta soovitanud riigikogu liikmele Rainer Vakrale saadetud vastuses, et riigihankega sõidukite soetamine pole kehtiva korra järgi võimalik.

Ergma märkis, et riigihangete seaduse mõttes ei ole riigikogu liikmete tööga seotud kulutusteks ette nähtud rahalised vahendid riigikogu kantselei kui hankija rahalised vahendid. «Riigikogu liikme tööga seotud kulutused otsustab ja vastavad lepingud sõlmib iga riigikogu liige iseseisvalt, seetõttu ei ole ka riigihankega riigikogu liikmetele ametiautode soetamine kehtiva korra alusel teostatav,» lausus ta.

Kui Vakra palus analüüsida autodega seotud kulude hüvitamise korra muutmist ja kaaluda selleks töörühma moodustamist, siis Ergma lükkas ka selle ettepaneku tagasi. «Töörühma moodustamiseks autodega seotud kulutuste regulatsiooni muutmiseks ei ole põhjust, sest kehtiv kord kindlustab vajaliku kuluefektiivsuse, millele te viitate,» kirjutas ta.

Ergma juhtis tähelepanu, et riigikogu kantselei on juba korraldanud taksoteenuse, mootorikütuse ja transporditeenuse riigihanked, mis tema sõnul annab riigikogu liikmetele selle valdkonna teenuste osas piisava valikuvõimaluse ja tagab ka rahaliste vahendite säästliku kasutamise.

Saadikute autoliisingud sattusid avalikkuse tähelepanu alla juuni keskel, kui selgus, et pea veerand riigkogu liikmetest kasutab tavahinnast paarkümmend protsenti odavamalt saadud Volvot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles