Uuring: Eesti, Läti ja Leedu peredes kulub veerand kuni pool palgast toidule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turg Tallinnas eelmisel nädalal.
Nõmme turg Tallinnas eelmisel nädalal. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Enamik Baltimaade elanikke kulutab 26 kuni 50 protsenti oma pere sissetulekuist toidukaupadele, lisaks ostab enamik neist toitu iga päev, selgub äriteabe portaali Nozare.lv ja uuringufirma Gfk Custom Research Baltic tehtud uuringust.

Uuringust selgub, et 53 protsenti eestlastest, 54 protsenti leedukatest ja 48 protsenti lätlastest kulutavad veerandi kuni poole oma kuusissetulekust toidule, teatab Läti uudisteagentuur LETA.

Samal ajal kulub viiendik eestlasi ja lätlasi kolmveerandi või enam oma palgast toiduainetele, leedukaist teeb seda 18 protsenti.

Toiduainetele kulutavad kõige vähem Eesti ja Läti kontoritöötajad ning Leedu kõrge sissetulekuga mehed. Ka selgus uuringust, et mida väiksem on inimeste sissetulek, seda suurema osa sellest peavad nad oma igapäevaste vajaduste, sh söögi ostmiseks kulutama.

78 protsenti eestlastest, 71 protsenti lätlastest ja 70 protsenti leedukaist eelistab värsket toitu ja teeb sisseoste iga päev. 19 protsenti eestlastest, 23 protsenti lätlastest ja 22 protsenti leedukaist ostab toiduaineid korra nädalas.

Korra kuus käib toidupoes kolm protsenti eestlastest, neli protsenti lätlastest ja viis protsenti leedukaist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles